به گزارش روابطعمومی خیر ماندگار، دوره آموزشی ارتقای مهارت و همافزایی ویژه فعالان مؤسسات خیریه و سمنهای استان مرکزی، روز سهشنبه 11 بهمنماه به همت آکادمی خیر ایران (وابسته به بنیاد خیریه راهبری آلاء) و استانداری مرکزی و مشارکت دفتر امور فرهنگی اجتماعی استانداری مرکزی، فرمانداری اراک، شهرداری و شورای اسلامی شهر اراک، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اراک و اداره کل بهزیستی استان مرکزی در سالن فرهنگسرای شهر اراک برگزار شد.
در آیین افتتاحیه این دوره فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی، بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی، علیرضا کریمی شهردار اراک، محمدرضا جعفری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری اراک و محمد طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران به ایراد سخنرانی پرداختند و در ادامه سه کارگاه حضوری با عناوین: «روشهای جذب و تأمین منابع مالی» با تدریس رضا درمان، «مباحث و قوانین مالیاتی» با تدریس مصطفی نظری و «بازاریابی و استفاده از فضای مجازی» با تدریس سعید رهبری و با حضور جمع کثیری از مدیران و نمایندگان مؤسسات خیریه، سمنها و گروههای جهادی استان مرکزی برگزار شد.
مهمترین پروژه دولت ترمیم امید و اعتماد مردم است
فرزاد مخلص الائمه استاندار مرکزی ضمن تبریک ایامالله دهه فجر و همچنین تقدیر و تشکر از برگزارکنندگان دوره آموزشی ارتقای مهارت و همافزایی بیان داشت: بزرگترین سرمایهای دولتها امید عمومی و اعتماد مردم است که فراتر از هر سرمایه مادی دیگری است که طی سالهای گذشته به دلایلی مورد آسیب قرار گرفته است.
مخلص الائمه در ادامه با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در خصوص ترمیم امید عمومی و اعتماد مردم تصریح کرد: در حال حاضر بزرگترین و مهمترین پروژه دولت در میان دهها هزار پروژه دیگر همین پروژه ترمیم اعتماد مردمی و امید عمومی است و معتقدیم حلقههای واسط مثل تشکلهای مردمنهاد و مؤسسات مردمی و مردم پایه بهشدت میتوانند به این پروژه ملی کمک کنند.
وی افزود: اگر امید ایجاد نشود هیچ حرکتی شکل نمیگیرد و همه حرکتها بیاثر و بیفایده است و تشکیل آینده مطلوب نیز منوط به ترمیم اعتماد مردمی و امید عمومی است.
استاندار مرکزی در ادامه ضمن دعوت از نهادهای مردمی در کمک به دولت برای تسریع در اجرای این ابرپروژه ملی بیان داشت: امید است با برگزاری این دورهها شاهد همافزایی و توانمند شدن بیش از بیش سمنها و نهادهای حکومتی باشیم.
نقش پررنگ نهادهای مردمی برای ریشهیابی و رفع علمی آسیبهای اجتماعی
محمدرضا جعفری مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری مرکزی در آیین افتتاحیه این دوره آموزشی ضمن تبریک ایامالله فجر، حفظ نظم اجتماعی را بهعنوان یکی از اهداف استراتژیک و حیاتی در هر جامعه عنوان کرد و بیان داشت: برای تحقق نظم اجتماعی در هر جامعه باید آسیبهای اجتماعی در آن جامعه بهصورت علمی و دقیق مورد بررسی و واکاوی و ریشهیابی شود.
جعفری در ادامه به نقش تشکلهای مردمی همچون خیریهها، سمنها و گروههای جهادی در ریشهیابی و رفع علمی آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و افزود: بر اساس آمار موجود در حال حاضر بیش از 540 تشکل مردمی از مجموعههای استان موفق به کسب مجوز شدهاند که از این تعداد حدود 20 درصد فاقد فعالیت یا فعالیت بسیار محدود هستند.
وی تصریح کرد: استانداری اراک بهمنظور توانمندسازی و تقویت فعالیت تشکلها و سازمانهای مردمنهاد استان با همکاری بنیاد آلاء که عمده فعالیت خود را در حوزه پژوهش و مطالعات امور خیریه و توانمندسازی مؤسسات خیریه قرار داده است و از صاحبنظران و اساتید خبرهای در این حوزه بهرهمند است، برنامهریزی کردیم و امیدواریم با برگزاری این دوره شاهد فعالیت مجدد مؤسسات راکد و تقویت دیگر مؤسسات باشیم.
نهادهای مردمی زمینهساز افزایش رضایت شهروندی
همچنین در ادامه این نشست علیرضا کریمی شهردار اراک گفت شهرداریها یکی از بزرگترین نهادهای اجتماعی هستند و افراد جامعه از تولید تا ممات با این نهاد بهواسطه فعالیتهای مختلف ارتباط دارند و از خدمات این نهاد بهرهمند میشوند.
کریمی در ادامه بیان داشت: در ابتدای انقلاب جمعیت شهرنشین کشور حدود 35 درصد بود؛ اما امروز این رقم به 65 درصد رسیده است و همین رشد جمعیت شهرنشینی به دنبال خود مسائل و مشکلات جدیدی را به همراه داشته است.
شهردار اراک تصریح کرد: سمنها و نهادهای مردمی با پژوهش و احصاء و تبیین نیازهای یک زیست اجتماعی و ارائه آنها بهعنوان طرح و پیشنهاد به تصمیمگیران شهری زمینه ارتقای رفاه اجتماعی و افزایش رضایت شهروندی را فراهم میکنند.
نهادهای مردمی کنشگران اجتماعی در مواجه به سازمانهای حکومتی هستند
بهنام نظری معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری مرکزی دیگر سخنران آیین افتتاحیه این رویداد بود که با تأکید بر توانمند شدن فعالان سمنها و خیریهها برای انجام بهتر و مؤثرتر رسالتها و وظایف ایشان چه بهعنوان پل ارتباطی مردم و حکومت و چه بهعنوان نهاد خدمترسان به مردم بیان داشت: عدم آگاهی نهادهای مردمی از قوانین و مقررات یکی از حلقههای مفقوده نظام کنش گری و نقشآفرینی نهادهای مردمی در مواجه با دستگاههای حکومتی است و باید فعالان این حوزه در این مسیر گام بردارند.
نظری در ادامه به برخی از وظایف سمنها و نهادهای مردمی اشاره کرد و بیان داشت: اولویتبندی تقاضاهای اجتماعی، مشاوره به حکومت، ارائه راهکارهای سازنده تأثیرگذاری بر نهادهای دولتی ارتقای سطح مشارکت عمومی افزایش آگاهیبخشی به مردم از جمله وظایف سمنها و نهادهای مردمی است، لذا فعالان این حوزه باید ضمن آگاهی از وظایف خود و همچنین آگاهی از قوانین و مقررات در راستایی تحقق اهدافشان فعالیت کنند.
وی برگزاری دوره مهارتافزایی و هماندیشی را یکی از فعالیتهای اثربخش و مفید برای ارتقای سطح آگاهی و توانمندسازی سمنها عنوان کرد و از برگزارکنندگان این رویداد بهویژه بنیاد آلاء تقدیر و تشکر کرد.
محمد طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران نیز در آیین افتتاحیه این رویداد گفت: هدفگذاری آکادمی خیر ایران یکی از مجموعههای خیر ماندگار وابسته به بنیاد خیریه راهبری آلاء ارتقای توانمندیهای علمی و مهارتی مؤسسات خیریه و سازمانهای مردمنهاد کشور است.
طاهانژاد افزود: این دوره باهدف همافزایی و در کنار هم قرارگرفتن بخش سوم و حاکمیت طراحی و اجرا شده است و باتوجهبه محدودیت زمانی جلسه اول سه کارگاه «روشهای جذب و تأمین منابع مالی»، «مباحث و قوانین مالیاتی» و «بازاریابی و استفاده از فضای مجازی» امروز بهصورت حضوری برگزار و جلسات دیگر این کارگاهها بهصورت مجازی برگزار خواهد شد.
وی تصریح کرد: همچنین سه کارگاه دیگر این دوره آموزشی که شامل «گزارشنویسی در سازمانهای مردمنهاد و خیریهها»، «تفکر سیستمی در سازمانهای خیریه و مردمنهاد» و «ارتباط مؤثر و سازنده در سازمانهای مردمنهاد و خیریه» است بهصورت آنلاین برنامهریزی و اجرا خواهد شد.
گفتنی است دیگر کارگاههای آموزشی و مهارتافزایی ویژه فعالان عرصه نیکوکاری در استان مرکزی، از روز یکشنبه 23 بهمنماه لغایت سهشنبه 25 بهمنماه بهصورت مجازی برگزار و در پایان گواهی حضور به آنان اعطا میشود.
عموم علاقهمندان جهت کسب اطلاع و یا ثبتنام در این کارگاههای آموزشی میتوانند به وبگاه ac.kheir.ir مراجعه کرده و یا با شماره تماس ۰۹۹۱۲۰۶۹۰۳۷ در ساعات اداری تماس حاصل فرمایند.
دیدگاه خود را بنویسید