سومین رویداد استارتاپی اجتماعی رویش با حضور 100 نفر فعال اجتماعی در غالب 11 تیم برگزار شد. این رویداد 54 ساعته (با تمرکز بر حوزه افراد دارای معلولیت و بیماری‌های خاص به همت آکادمی خیر ایران و با همکاری مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

به گزارش روابط‌عمومی خیر ماندگار، آیین افتتاحیه سومین رویداد استارتاپی اجتماعی رویش روز چهارشنبه ششم دی‌ماه در محل آمفی‌تئاتر دانشکده انرژی دانشگاه شریف با حضور حدود ۱۰۰ نفر از فعالان اجتماعی و دانشگاهی کشور و محسن ولیئی معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور، علیرضا جعفر مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف، محمد طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران و فعال حوزه کارآفرینی، مهدی طهماسبی مدیر آینده‌نگری و نوآوری دانشگاه صنعتی شریف برگزار شد.

8 میلیون نفر کنشگر مدنی در کشور حضور دارند

محسن ولیئی معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در آیین افتتاحیه این رویداد با بیان اینکه بر اساس آمار 220 هزار تشکل در کشور فعالیت دارند، اظهار کرد: بر اساس آمارها بالغ بر 8 میلیون نفر کنشگر مدنی در کشور حضور دارند.

 ولیئی به فعالیت پلتفرم‌های فعال در حوزه اجتماعی کشور همچون «سخا»، «آگاپه» و «همسایه» اشاره کرد و بر لزوم افزایش شفافیت و جلوگیری از  موازی‌کاری خیریه‌ها با بهره‌مندی از سامانه‌های آنلاین و همکاری خیرین با شرکت‌های دانش‌بنیان تأکید کرد.

 همچنین مهدی طهماسبی مدیر آینده‌نگری و نوآوری دانشگاه صنعتی شریف نیز در این آیین بر لزوم توجهکامل به مفهوم نوآوری اجتماعی اشاره کرد و بیان داشت: نوآوری اجتماعی می‌تواند به‌عنوان متعادل‌کننده توسعه در دانشگاه و جامعه و نویدبخش تحول دانشگاهی و در نهایت به ظهور و بلوغ دانشگاه‌های کارآفرین منجر شود.

علیرضا جعفر مدیر مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف دیگر با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه کارآفرینی اجتماعی در دانشگاه صنعتی شریف از استقبال دانشجویان این دانشگاه به این حوزه خبر داد و گفت: ما نمی‌خواهیم همه دانشجویان را کارآفرین کنیم؛ اما باید برای هر تعداد از دانشجویان که بخواهند در این زمینه اقدام مؤثری انجام دهند، برنامه داشته باشیم و بسیاری از دانشجویان نیز به حوزه کارآفرینی اجتماعی علاقه دارند.

همچنین محمد طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران نیز  با اشاره به تاریخچه راه‌اندازی آکادمی خیر ایران گفت: مجموعه خیر ماندگار در قالب چهار مرکز، از تأثیرگذاری خیر ماندگار در گسترش اطلاعات درست در زمینه امر خیر در فضای مجازی سخن گفت و اضافه کرد: پژوهشکده وقف و نیکوکاریِ خیر ماندگار در راستای کار علمی و پژوهشی فعال است، مرکز توسعه خیر ماندگار به شفاف‌سازی اطلاعات و دیتاهای امر خیر همت می‌گمارد، مرکز فرهنگ نیکوکاریِ خیر ماندگار به ترویج فرهنگ نیکوکاری می‌پردازد و دست آخر، آکادمی خیر ایران تلاش می‌کند تا از طریق آموزش، تولید محتوا و برگزاری نشست و دورهمی به بهبود عملکرد خیریه‌های کشور یاری رساند.

 طاهانژاد در ادامه به چگونگی ورود آکادمی خیر ایران به حوزه کارآفرینی اجتماعی و تاریخچه برگزاری رویدادهای اجتماعی رویش اشاره کرد و بیان داشت:  امید است که با برگزاری برنامه‌هایی چون رویداد رویش، اکوسیستم‌های کارآفرینی، نوآوری و دانشگاهی در کنار هم قرار گرفته و به درک بهتر از فضای اجتماعی کمک کنند.

آغاز 54 ساعت نفسگیر

با پایان‌یافتن افتتاحیه برنامه، مهران کرمی مدیرعامل مرکز نوآوری هاب اصفهان و تسهیلگر جهانی رویدادهای استارتاپی، برنامه‌های اصلی این رویداد را آغاز کرد. 

او شرحی از برنامه دو روز آتی سومین رویداد رویش به زبان آورد و  در ادامه به تشریح فرایند کارآفرینی از خلق ایده تا اجرا و آنچه در این رویداد قرار است رخ بدهد، پرداخت.

کرمی همچنین مشاورها و منتورهای رویداد رویش را نیز از جمله دکتر سارا داریان مدرس MBA، شهرزاد ترابی‌زاده مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان، دکتر کریم نیکوصفت‌راد مدیرعامل مرکز تسهیلگری کامیارکارن البرز و بنیان‌گذار شتاب‌دهنده روستا تک، زهرا سلطانی‌فر هم‌بنیان‌گذار استارتاپ اجتماعی نوروکید، کیارش عباس‌زاده کارآفرین و پژوهشگر و دکتر مرتضی تسخیری کارآفرین و تسهیلگر حوزه کارآفرینی را معرفی کرد.

محمدامین صمیمی مدیرعامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق نیز در خصوص نوآوری اجتماعی گفت و از تمرین راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای اجتماعی و در ادامه مراحل راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای اجتماعی از تبدیل مشکل به مسئله تا ارزش‌آفرینی را تشریح کرد.

طرح ایده، رأی‌گیری و تشکیل تیم

در ادامه با دعوت کرمی از شرکت‌کنندگان برای طرح ایده‌های خود در زمان یک‌دقیقه‌ای، 38 شرکت‌کننده به طرح ایده‌های خود که غالبا در زمینه توانمندسازی معلولان ذهنی آموزش‌پذیر، کودکان اوتیسمی، استفاده از تکنولوژی برای زندگی بهتر افراد معلول و طراحی سرگرمی برای معلولان بود پرداختند.

بخش پایانی روز نخست رویداد رویش سوم به رأی‌گیری و انتخاب 11 ایده برتر و تشکیل تیم‌های شرکت کننده در رویداد اختصاص داشت.

برگزاری 5 کارگاه و آشپزی ایده‌ها

  دومین روز رویداد استارتاپی اجتماعی «رویش» روز پنجشنبه هفتم دی‌ماه 1402 در محل کارستان بهارستان برگزار شد.

در این روز شرکت‌کنندگان علاوه بر فعالیت‌های تیمی، در پنج کارگاه نظری این رویداد شرکت کردند.

کارگاه اول به موضوع «بوم کسب‌و‌کار» اختصاص داشت که سارا داریان دبیر علمی رویداد و مدرس MBA و کریم نیکوصفت‌راد مدیرعامل مرکز تسهیلگری کامیارکارن البرز و بنیان‌گذار شتاب‌دهنده روستا تک در این کارگاه به ارائه رهنمودهایی به شرکت‌کنندگان برای طراحی بوم ناب و راه‌اندازی یک کسب‌و‌کار مستقل و سودده و همچنین جریان درآمد، ساختار هزینه‌ها و لزوم فهرست‌کردن هزینه‌های ثابت و متغیر پرداختند.

محمدامین صمیمی، مدیرعامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق نیز در کارگاه «ارزیابی تأثیر و نظریه تغییر» به ارائه نظرات و دیدگاه‌های خودپرداخت و 12 مرحله راه‌اندازی کسب‌و‌کارهای اجتماعی را تشریح کرد.

«اعتبارسنجی کسب‌وکارهای اجتماعی» عنوان سومین کارگاه تعاملی این رویداد بود که  کیارش عباس‌زاده، کارآفرین، پژوهشگر و مؤلف کسب‌وکار، در کارگاهی دوسویه و تعاملی به توضیح مفهوم و شیوه انجام اعتبارسنجی پرداخت.

و در پایان شهرزاد ترابی‌زاده، مدیر داخلی مرکز نوآوری هاب اصفهان در کارگاه ارائه اثربخش در سخنان کوتاهی به شرکت‌کنندگان نحوه ساخت پاورپوینت برای ارائه طرح خود را آموزش داد.

چشیدن طعم ایده، ارائه اولیه و داوری

تا ظهر روز جمعه، هشتم دی‌ماه 1402 اعضای 11 تیم رویداد رویش سوم با همراهی منتورها آخرین کارهای تیمی خود را در محل کارستان بهارستان انجام داند.

در ادامه برنامه بعدازظهر روز سوم، تیم‌ها ارائه آزمایشی خود را در حضور منتورها انجام دادند تا آماده بخش پایانی رویداد یعنی داوری شوند.

 داوری طرح‌های رویداد سوم رویش را محمدامین صمیمی، دکتر رضا درمان و علیرضا جعفر بر عهده داشتند و تیم‌های  شرکت‌کننده در رویداد بر اساس قرعه‌کشی به ارائه طرح‌ها و ایده‌های خود پرداختند.

«با هم»، «اوت نوت»، «طاها»، «چَری‌شاپ»، «متانو»، «بابومیا»، «کجا برم؟»، «آی‌تِک»، «ویلکا»، «در آستانه» و «دارو سان» یازده تیم این رویداد بودند که ضمن ارائه ایده خود پاسخ‌گوی سوالات داوران نیز در زمینه‌های محصولات مشابه، روش‌های درآمدی و چگونگی ورود به بازار و... بودند.

و اختتامیه / واژه مهم نیست مهم حال من معلول است

پس از ارائه تیم‌ها، تیم داوری وارد مرحله مشورت برای انتخاب تیم‌های برتر رویداد شد و اختتامیه رویداد رویش سوم رسماً شروع شد.

 حسین نحوی‌نژاد، مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک به‌عنوان نخستین سخنران اختتامیه این رویداد از اجرانشدن قوانین حمایت از معلولان گله کرد و از آمار یک و نیم تا دودرصدی جمعیت معلولان ایران نسبت به جمعیت کل کشور خبر داد.

وی در ادامه آمادگی آسایشگاه خیریه کهریزک را برای میزبانی از رویداد چهارم رویش اعلام کرد.

کامران عاروان مدیرعامل جامعه معلولان ایران دیگر سخنران این آیین گریزی به واژگان مختلفی که در مواجهه با یک فرد معلول استفاده می‌شود، کرد و گفت: وقتی حال معلول خوب باشد واژه هم مهم نیست و اگر حال معلوم خوب نباشد، نتواند از امکانات شهری استفاده کند چه فرقی دارد از چه واژه‌ای استفاده کنند.

 زهرا سلطانی‌فر هم‌بنیان‌گذار استارتاپ اجتماعی نوروکید و نماینده مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف نیز از فواید رویدادهای استارتاپی برای شرکت کنندگان همچون شبکه‌سازی با منتورها، تسهیلگران و شرکتکنندگان گفت. 

همچنین محمد طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران هم ضمن سپاسگزاری از شرکت‌کنندگان، برگزارکنندگان و منتورها، هدف از این رویداد را ارتباط هرچه بیشتر میان دانشگاه، اکوسیستم کارآفرینی و بدنه اجتماعی نوآوران دانست.

معرفی برگزیدگان سومین رویداد رویش

در ابتدا قرار بود این رویداد سه برگزیده داشته باشد اما با حمایت دکتر رضا درمان، مدیرعامل مؤسسه ابتکار و توسعه نوید، دو تیم نیز شایسته تقدیر شناخته شدند و هدایایی دریافت کردند. 

 تیم «ویلکا»، «دارو سان» و «آی‌تِک» به ترتیب در جایگاه اول تا سوم قرار گرفتند و دو تیم «بابومیا» و «کجا برم؟» شایسته تقدیر شناخته شدند. 

علاقمندان برای مشاهده گزارش تصویری این رویداد می‌توانند به اینجا مراجعه کنند.

گفتنی است پایگاه خبری خیر ایران این رویداد را به‌صورت ویژه با سه عنوان خبری «در اولین روز از رویداد استارتاپی رویش چه گذشت؟»، «کارگاه‌های تعاملی و همکاری تیمی، دستاورد دومین روز رویداد» و «سومین رویداد اجتماعی «رویش» برگزیدگان خود را شناخت» پوشش داده است.