به گزارش ارتباطات و جذب مشارکتهای خیر ماندگار، حجتالاسلاموالمسلمین علی ملانوری؛ مدیر مرکز خیر ماندگار، شنبه 8 اردیبهشتماه در حاشیه بازدید از نمایشگاه «دستاوردهای وقف» در پاسخ به این سوال که هدف شما از بازدید از این نمایشگاه چه بود و محصولات ارائهشده را چطور ارزیابی میکنید، گفت: در زمینه وقف به صورت کلی دو دغدغه مهم مطرح بوده و هست.
ضرورت تحول در پایههای اصلی تأمین منابع برای رتقوفتق امور جامعه
حجتالاسلام ملانوری ادامه داد: یکی، ضرورت تحول در مبانی فقهی و حقوقی وقف و دیگری تحولات زمانه، ایجاد نیازهای جدید و مدلهای جمهوری اسلامی ایران و سخنگفتن از تعمیم آن به کشورهای اسلامی است. برای این منظور نیاز است که تحول در یکی از پایههای اصلی تأمین منابع برای عمران، آبادانی و رتقوفتق امور جامعه ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه کارهای خوبی در حوزه نظریات فقهی انجام شده و در حال انجام است، بیان کرد: مثل مسئله اینکه از وقف عین، پا را فراتر بگذاریم و سراغ وقف پول و یا سهام و امثال آن برویم. دغدغه و موضوع مهمتر مصداقهای امور خیر و موضوع وقف است.
مدیر مرکز خیر ماندگار تصریح کرد: ملت شریف ایران در درازنای تاریخ این کشور حتی پیش از ظهور شریعت مقدس اسلام مظاهر بزرگی از خیرخواهی و نیکوکاری داشتهاند مثل وقف کردن منابعی برای کار خیر. در گذر زمان هم این موضوعات متنوع شده و جلوآمده است.
در مدیریت کلان امور خیریه به «نظام ارجاع امر خیر» نیاز داریم
وی با بیان اینکه الان بحث بر سر این است که نیازهای جدی جامعه امروز به یک تحول اساسی به لحاظ دانشی در مصداقیابی و تعیین مصادیق حوزه خیر دارد، افزود: به گمانم آنچه امروز در این نمایشگاه دیدیم بهصورت خاص و برجسته، توجهی است که به حوزه دانشبنیان بهعنوان مطلع و تابلوی حرکت جدید و مدرن در مصادیق امر خیر، شده است.
مدیر مرکز خیر ماندگار تأکید کرد: در مدیریت کلان امور خیریه ما به یک نظام ارجاع امر خیر نیاز داریم که بشود منابع امر خیر را در اولویتهای علمیِ مطالعهشدن مصرف کرد.
کار سازمان اوقاف در توجه به دانشبنیانها ستودنی است
حجتالاسلام ملانوری بیان کرد: طبیعتاً دانشبنیانها فرصتهای سریعتری برای جامعه بهمنظور دسترسی به منافع، رفاه، رفع فقر و رسیدگی به امور اجتماعی ایجاد میکنند. برایناساس به نظرم کار سازمان اوقاف اولاً در توجه به دانشبنیانها و دوما در بردن سرمایههای وقف به سمت ایدههای نو، نوآورانه و فناورانه کار ستودنی و ارزشمندی است.
وی که سابقه فعالیت در مقام مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای کرمان و سمنان را داشته است، آن بخش از نمایشگاه دستاوردهای وقف را که انعکاسدهنده عملکرد مراکز دانشبنیان موفق هستند، امری فوقالعاده برجسته و قابلتحسین دانست.
ضرورت ایجاد نمایشگاه دائمی امور خیر و وقف در کشور
قائممقام مدیرعامل بنیاد خیریه آلاء خاطرنشان کرد: فکر میکنم این قابلتوسعه است که در آینده، سازمان اوقاف و امور خیریه با همکاری نهادهای متولی امر خیر و نیکوکاری، مراکز و مؤسسات فعال در زمینه خیر بنای یک نمایشگاه دائمی برای مسئله امور خیر و وقف در کشور را بگذارند بهخصوص باتوجهبه تمام ابعادی که این مسئله دارد.
حجتالاسلام ملانوری با اشاره به اینکه ما فرصتهای بزرگی در موقوفات به معنای سنتی داریم، گفت: همچنین فرصتهای بزرگی در مؤسسات خیریه قدیمی و فرصتهای بسیاری در مؤسسات خیریه دانشبنیان و فرصتهای بزرگی در گروههای منسجم مثل گروههای داوطلب و گروههای جهادی داریم.
مدیر مرکز خیر ماندگار ادامه داد: فرصتهایی هم بهصورت انفرادی در اختیار داریم. کسانی که علاقهمندی به کار خیر دارند و یکبار ممکن است کار خیر توسط یک نفر انجام شود. نمیشود در این حوزه به یک مجموعه توجه کنیم و مجموعه دیگر باز بمانیم.
ضرورت ایجاد فرصتهای برابر برای همه خیریهها و خیرین
وی اظهار داشت: در چنین نمایشگاههایی ضرورت دارد فرصتهای برابر برای همه خیریهها و خیرینی که به موضوع نمایشگاه مربوط هستند، موردتوجه قرار گیرند. اگرچه پیشتر عرض کردم که در جای خود این نمایشگاه از باب توجه به ورود منابع موقوفه به حوزه دانشبنیان در زمینه پزشکی، کشاورزی فرهنگ و رسانه کار فوقالعاده ارزشمند و ستودنی است. انشاءالله امیدوارم در سالهای آتی توسعه یابد.
قائممقام بنیاد خیریه آلاء در پایان بیان کرد: از پایگاه خبری تحلیلی خیر ایران عزیز متشکرم و برایش آرزوی توسعه، توفیق و خدمت به امر خیر در ایران را دارم.
لازم به ذکر است، نمایشگاه «دستاوردهای وقف» با محوریت معرفی دستاوردهای 22 شرکت خلاق و دانشبنیان با همت سازمان اوقاف و امور خیریه از چهارشنبه، پنجم اردیبهشتماه در هتل ارم آغاز به کار کرده است و تا ساعت 17 روز یکشنبه نهم اردیبهشتماه ادامه دارد.
دیدگاه خود را بنویسید