به گزارش روابط‌عمومی خیر ماندگار، حجت‌الاسلام علی دیانی مدیرعامل بنیاد آلاء در این نشست با اشاره به آیه «تَعَاوَنُوا عَلَى الْبِرِّ و التقوی» بیان کرد: تعاون یکی از مباحث مهم و کلیدی در اسلام است و برکتی که در کار به شکل تعاون هست در کار فردی نیست؛ اما گاهی ما بر اثر نابلدی یا هواهای نوسانی کاری کرده‌ایم که کارهای تیمی و تعاون در کشور کمتر موردتوجه قرار می‌گیرد و یا اثربخشی کمتری دارد. درحالی‌که اتفاقاً رحمت خاصی از جانب خداوند در کار تعاونی و جمعی است که در کار انفرادی نیست.  

دیانی در ادامه با تأکید بر این که ما باید خیلی بیشتر از اینها در بحث ترویج فرهنگ تعاونی تلاش می‌کردیم و در این مسیر کارهای زیادی باید انجام شود، افزود: عموم مردم همچنان آن‌گونه که باید با مفهوم تعاون و برکات تعاون و نقش‌آفرینی در تعاون آشنایی ندارند.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد می‌توان ارتباط و تعامل خوبی بین کارهای خیر، نیکوکاری و جهادی و تعاونی ایجاد کرد و فعالیت‌های خیریه را در قالب تعاونی‌ها دنبال و شاهد اثربخشی بیشتری در این حوزه باشیم.

در ادامه این نشست که با حضور مدیران مراکز خیر ماندگار و مدیران واحدهای دفتر ترویج و تشکیل تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد، حاضران به ارائه نظرات و دیدگاه‌های خود در خصوص فعالیت‌های مرکز خود و همچنین فعالیت‌های مشترکی که در قالب این تفاهم‌نامه می‌توان دنبال کرد، ارائه کردند.

همچنین سید امیرحسین جوزی مدیرکل دفتر ترویج و تشکیل تعاونی‌های وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این آیین با تأکید بر این که در مجموعه خیر ماندگار فعالیت‌های خوبی در بعد علمی، فرهنگي، تبليغاتي و بحث‌هاي آموزشي حوزه خیر و نیکوکاری انجام شده است، اظهار کرد: امروز بسیار خرسند هستیم که تفاهم‌نامه همکاری دو مجموعه امضا و تبادل می‌شود که اتفاق مبارکی است در حوزه خيريه‌ها، توانمندسازي خيریه‌ها و تعاون است.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت موضوع تعاون افزود: موضوع تعاون یکی از گره‌گشاترین و مهم‌ترین مباحث اقتصادی کشور است به‌طوری‌که حتی شهيد بهشتي در قانون اساسي موضوع تعاون را به‌عنوان راه دوم و اصل دوم بعد از اقتصاد دولتي مطرح مي‌كنند و بعد از آن بحث بخش خصوصی مطرح مي‌شود.

مدیرکل دفتر ترویج و تشکیل تعاونی‌های وزارت تعاون در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع مشارکت مردم به‌عنوان یکی از موضوعات اصلی حوزه تعاون اشاره کرد و بیان داشت: اقتصاد ایران از سه بخش اقتصاد دولتی، بخش خصوصی و بخش سوم تعاون تشکیل شده است و که در هر سه حوزه می‌توانیم از ظرفیت مشارکت مردم استفاده کنیم؛ مثلاً در بخش دولتی در حوزه واگذاری‌ها که نمونه‌های موفق آن را می‌توان در باشگاه‌داری کشور اسپانیا، در بخش خصوصی که غالباً سرمایه‌های سنگین را در بر می‌گیرد و بخش سوم یا تعاون که با سرمایه‌های اندک قشر متوسط به پایین جامعه حرکت‌های اقتصادی خوبی شکل‌گرفته و اجرا می‌شود.

وی در ادامه به ساختار و موضوعات فعالیت تعاونی‌ها در کشور اشاره کرد و گفت: تعاونی‌ها در کشور در سه دسته‌بندی توليدي، توزيعي و خدماتي و 17 شاخه اصلی در حال فعالیت هست و خدمات ارزنده‌ای نیز ارائه می‌کنند که به طور مثال 100 درصد تولید میگو در کشور در تعاونی‌ها انجام می‌شود.

جوزی در ادامه به اصلاح قانون تعاونی‌ها و تشکل گیری‌ تعاونی‌های نوع جدید اشاره کرد و بیان داشت: بر اساس قانون تعاونی‌های نوع جدید هم قابلیت حضور در بورس را دارند مانند «پیش‌گامان کویر یزد» که یک تعاونی جدید است.

وی افزود: نوع جديدي از تعاونی‌ها نیز تعاوني‌هاي فراگير ملي است که اساساً برای سه دهک پایینی جامعه طراحی شده‌اند و تنها جایی است که انفال عمومی می‌تواند در اختیار آن قرار بگیرد؛ مثلاً معدن یک شهر در قالب این تعاونی در اختیار سه دهک جامعه قرار بگیرد یا در نمونه‌ای دیگر یک‌خانه قدیمی با مشارکت بهزیستی، بنياد شهيد و كميته امداد در قالب یک تعاونی فراگیر ملی با پنجاه‌هزار نفر عضو به یک رستوران تبدیل شده و تمامی این 50 هزار نفر عضو از منافع این تعاونی بهره‌مند هستند.

وی تصریح کرد: اعتقاد ما این است که کسانی در حوزه تعاونی‌ها می‌توانند موفق عمل کنند که به‌نوعی نقش تسهیلگری داشته باشند و با ورود به یک منطقه محروم ضمن آموزش و توانمندسازی افراد آن منطقه در قالب یک تعاونی حرکت‌های بزرگی را رقم بزنند و این نقش تسهیلگری را خیریه‌ها، گروه‌های جهادی و یا دیگر دستگاه‌های که در حوزه محرومیت‌زدایی فعالیت می‌کنند در صورت آشنایی با ساختار تعاونی و بهره‌مندی از آن، می‌توانند ایفا کنند.

جزینی در ادامه افزود: امیدواریم با همکاری مجموعه بنیاد آلاء و خیر ماندگار شبکه خیریه‌ای کشور را در این حوزه فعال کرده و با بهره‌مندی درست از ساختار تعاونی، مشارکت مردم و تسهیلگری خیریه‌ها و گروه‌های جهادی در جهت محرومیت‌زدایی و کاهش مشکلات مردم گام برداریم.