به گزارش روابط‌عمومی خیر ماندگار، سپیده شالباف مدیر مدرسه‌داری مؤسسه خیریه فرهنگی همره افق قریب در سی و پنجمین نشست از سلسله‌نشست‌های «یک چای، یک تجربه» که به همت آکادمی خیر ایران در سالن جلسات خیر ماندگار برگزار شد، با تأکید بر اینکه فعالیت مؤسسه در مناطق کم‌برخوردار و روستاهای است که با خطر مهاجرت و عدم اشتغال روبه‌رو هستند، بیان داشت: در واقع مؤسسه کار خود را با ساخت ابنیه در این مناطق شروع کردیم؛ اما به‌مرور بر روی حل مشکل اصلی که همین مسئله مهاجرت و نبود اشتغال است، متمرکز شد و چرا که می‌خواستیم کاری پایه‌ای انجام دهیم.

وی ادامه داد: الگوی مؤسسه هنرستان‌های غیردولتی است که شهریه‌ای از دانش‌آموز نگیرد. خیری که چندین میلیارد تومان هزینه می‌کند تا در منطقه‌ای محروم و کم‌برخوردار مدرسه بسازد با هزینه ناچیز ماهیانه می‌تواند آن مدرسه را رایگان اداره کند و بر آموزش در آن نظارت کند.

شالباف گفت: وقتی هم می‌گوییم هنرستان منظورمان لزوماً یک فضای بزرگ با کارگاه‌های بزرگ نیست و شاید برای همین خیرین ما کمتر ورود می‌کنند؛ چون چنین تصوری دارند. ما الگوی هنرستان روستایی را اجرا کردیم. مثلاً در روستایی این پتانسیل هست که رشته پرورش داروهای گیاهی در فضایی کوچک احداث شود. 

مدیر مدرسه‌داری مؤسسه خیریه فرهنگی همره افق قریب در ادامه افزود: نکته این است که مدرسه‌داری را هم به عهده گرفتیم و افراد بومی با مدرک دکترا و مهندسی را جذب کردیم و استخدام کردیم و این باعث ماندگاری نیروها شد.

وی افزود: ما سعی کردیم کار هدفمند انجام دهیم. در مدارسی که مدیریت آن را به عهده می‌گیریم هزینه تحصیل بچه‌ها ‏را خیرین تأمین می‌کنند و حتی در برخی جاها هزینه کمک تحصیل هم می‌دهند. 

شالباف تصریح کرد: به نظرم وقتی خیرین هدفمند در چنین فضاهایی ‏حضور دارند وقتی بخواهند وام اشتغال بدهند در همان منطقه می‌دهند و اطعامی بخواهند تهیه کنند در همان منطقه انجام می‌دهند. ضمن اینکه خیرین باید به این موضوع هم توجه کنند که بر اساس آمار رسمی بالای ۹۰ درصد کسانی که در شاخه‌های فنی و حرفه‌ای تحصیل می‌کنند شاغل می‌شوند.

وی در ادامه تصریح کرد: این مؤسسه تا کنون 19 هنرستان، 3 مرکز آموزش آزاد فنی‌وحرفه‌ای در ‏آذربایجان شرقی، قزوین، کرمانشاه، خراسان شمالی، کیش، جنوب کرمان و هرمزگان هنرستان ساخته است. 

شالباف در بخش دیگری از سخنان خود به طرح اعطا وام قرض‌الحسنه به فارغ‌التحصیلان این مؤسسه اشاره کرد و بیان داشت:  هنر آموختگان مراکز و هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌توانند با ثبت درخواست در سامانه همره برای راه‌اندازی کسب‌وکار خود وام دریافت کنند.

علاقه‌مندان می‌توانند برای شرکت در نشست‌های آتی آکادمی خیر ایران با شماره‌های 86096304-09912069037 تماس حاصل فرمایند.