به همت آکادمی خیر ایران کارگاه مهارتی - کاربردی «تفکر سیستمی در مؤسسات خیریه و سمنها» با تدریس دکتر آیدین مهدیزاده (عضو انجمن برنامه درسی ایران، مدرس و مشاور) بهصورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
به گزارش روابطعمومی خیر ماندگار، کارگاه مهارتی - کاربردی «تفکر سیستمی در مؤسسات خیریه و سمنها» با تدریس دکتر آیدین مهدیزاده (عضو انجمن برنامه درسی ایران، مدرس و مشاور) روز شنبه پانزدهم مهرماه به همت آکادمی خیر ایران از ارکان خیر ماندگار در محل سالن جلسات این مرکز بهصورت حضوری و آنلاین برگزار شد.
مهدیزاده در این کارگاه نیمروزه با اشاره به تعریف سیستم، بیان داشت: سیستم مجموعهای تعریف شده از اصول، شیوهها و رویههایی است که در فعالیتهای خاص برای دستیابی به یک نتیجه تعیین شده، اعمال میشود. سیستمها به این دلیل در کسبوکارها مستقر میشوند بتوان با مجموعهای از فرایندها، اطمینان حاصل کرد که همه چیز بهدرستی و طبق برنامه پیش میرود.
وی در ادامه درباره مزایای تفکر سیستمی اظهار کرد: کاهش اشتباهات، پیداکردن فرصتهای جدید، دستیابی به روشهای حل مسئله جدید، برنامهریزی واقعبینانه برای آینده، نگاه عمیق به علل ریشهای اتفاقات و در نهایت کسب نتایج مورد انتظار از جمله مزایایی تفکر سیستمی است.
این عضو انجمن برنامه درسی ایران در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در یک نگاه کلان تفکر سیستمی در سازمانها از پنج جزء اصلی شامل ورودیها، پردازش، خروجیها، بازخورد و محیط تشکیل شده است.
مهدیزاده تصریح کرد: اگر یاد بگیریم به جهان بهعنوان مجموعهای از سیستمها نگاه کنیم و نقش خود را درون آنها پیدا کنیم، میتوانیم تصمیمات بهتری بگیریم، همتیمیهای بهتری باشیم و راههای زیادی برای بهرهوری بیشتر در همه جنبههای زندگی خود پیدا کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به مقایسه تفکر سیستمی و خطی پرداخت و افزود: تفکر خطی در مقایسه، بینشی سطحیتر و سادهتر از رویدادها دارد و نمیتواند نگاه همهجانبهای را به مسائل داشته باشد. تفکر سیستمی عمیقتر و ریشهایتر به پدیدهها نگاه میکند، اما تفکر خطی نگرشی سطحینگرانه نسبت به پدیدهها دارد. تفکر خطی بر شخص متکی است و تفکر سیستمی به اثر کار و تفکر تیمی اعتقاد دارد.
تکنیک نه پنجره در تفکر سیستمی، دلایل نیاز به تفکر سیستمی در سازمانهای مردم، مفاهیم پایه در تفکر سیستمی از دیگر مباحثی بود که مهدیزاده در این کارگاه به تشریح آنها پرداخت.
عموم علاقهمندان برای بهرهمندی از خدمات آکادمی خیر ایران میتوانند به وبگاه ac.kheir.ir مراجعه کرده و یا از طریق شماره 09912069037 با کارشناسان ما در ارتباط باشند.
دیدگاه خود را بنویسید