تقیپور مدیرعامل مؤسسه خیریه «نیکگامان جمشید» گفت: خیلی اوقات دعوا بر سر این است که مجوز خیریه را چه سازمانی میدهد، بنظر من اصلاً مهم نیست که وزارت کشور بدهد یا بهزیستی یا هر ارگان دیگر. همه ارگانهایی که الان مجوز میدهند، بدهند. مسئله مهم، نظارت است.
به گزارش روابط عمومی خیر ماندگار، چهلمین نشست از سلسلهنشستهای «یک چای، یک تجربه» با موضوع معرفی و آشنایی بیشتر با فعالیتهای مؤسسه خیریه «نیکگامان جمشید» با حضور اشکان تقیپور مدیرعامل مؤسسه در روز دوشنبه چهارم دیماه از ساعت 15:00 به شکل حضوری در محل آکادمی خیر ایران و آنلاین در بستر اینستاگرام و سایت آکادمی برگزار شد.
در این جلسه تقیپور ضمن اشاره به تاریخچه شکلگیری این مؤسسه، درباره محورهای فعالیتهای مؤسسه گفت: سلامت، آسايش، آموزش و توانمندسازی کودکانبیسرپرست و فاقد سرپرست موثر فعالیت میکنیم؛ تاکنون به طور تمام و کمال ۸۸ مدرسه ساختهایم و چهار مرکز شبه خانواده داریم که دختران را در آنجا شبانهروزی نگهداری میکنیم. من اکنون مفتخر هستم که ۸۵ فرزند دارم.
وی در ادامه اظهار کرد: جامعه هدف ما، کودکان تا سن ۱۸ سال و زنان سرپرست خانواده هستند. در مراکز شبه خانواده دو کار عمده داریم. اول بازپیوند؛ یعنی سعی میکنیم با توانمندی و رفع مشکلات خانواده، بچه را به خانواده بازگردانیم. مسئله دوم، فرزندخواندگی است. اگر بچهای سلب حضانت شده و یابیسرپرست است، تلاش میکنیم که پدر و مادری، او را به سرپرستی بگیرند.
وی خیرین داخل و خارج کشور را منبع مالی موسسه نیکگامان جمشید دانست و عنوان کرد: خیرین در خارج کشور به دلار به ما کمک میکنند و بدین لحاظ کمک موثریتلقی میشود. بسیاری از مدارس ما و خانههای بهداشت بر اساس نیت خاص خیرین ساخته شده است. خیری از ما در خواست داشته است که مدرسه یا خانه بهداشت حتماً در فلان شهر ساخته شود.
خیریهها باید تشکیلات تخصصی داشته باشند
عضو هیئتمدیره مجمع خیرین کشور با بیان اینکه ایران با وجود تولید ناخالص داخلیِ پایینتر (نسبت به کشورهای توسعهیافته) تا قبل از تحریمها دهمین کشور در حوزه خیر و بخشش بود، تصریح کرد: این پتانسیل را باید دولتمردان ببینند. وظیفه تشکلها جلب اعتماد مردم است. دولتها هم باید نظارت و تسهیل کنند. مشارکت اجتماعی در کشورهای توسعهیافته و پیشرفته ارزش محسوب میشود.
تقیپور تعداد زیاد خیریهها در کشور را نشاندهنده اتفاقات خوب دانست و در پاسخ به سؤالی درباره پیشنویس قانون تشکلهای اجتماعی گفت: با کلیت پیشنویس قانون تشکلهای اجتماعی موافقم. زحمات زیادی برای تهیه این پیشنویس انجام شده است. این قانون، با تمام نواقصی که ممکن است داشته باشد، از بیقانونی بهتر است و حتماً در آینده امکان اصلاح و بهبود آن وجود خواهد داشت.
وی تصریح کرد: خیلی اوقات دعوا بر سر این است که مجوز خیریه را چه سازمانی میدهد، بنظر من اصلاً مهم نیست که وزارت کشور بدهد یا بهزیستی یا هر ارگان دیگر. همه ارگانهایی که الان مجوز میدهند، بدهند. مسئله مهم، نظارت است. چه کسی قرار است نظارت کند؟ ما باید اتاق نظارت داشته باشیم مثل اتاق بازرگانی و یا نظام پزشکی و یا نظام مهندسی. پزشک بدون داشتن مجوز از نظام پزشکی نمیتواند، طبابت کند. چرا در موضوع خیریه نباید چنینچیزی داشته باشیم؟ شاید به خاطر جوان بودنِ این موضوع و کار است. این اتاق تخصصی باید شکل بگیرد و دولت نیز البته با نظارت، حمایت و تسهیلگری نسبت به امور خیر داشته باشد.
پول در ایران برای کار خیر زیاد است اما سرگردان
مدیرعامل موسسه نیکگامان جمشید اظهار داشت: پول در ایران برای کار خیر زیاد است اما سرگردان و سیستمی برای جذب این پول نداریم.
تقیپور در ادامه با اشاره به «تعامل با خیریهها» گفت: بنده عضو هیئتمدیره مجمع خیرین هستم و تعاملات زیادی با خیریهها داریم. طبق قرارداد و قانون آمریکا، پول خیرین ایرانی آنجا را به شرط این به ما میدهند که فقط در موسسه نیکگامان صرف شود و به دولت یا خیریه دیگری داده نشود. بر این اساس، ما نمیتوانیم به خیریههای دیگر کمک مالی کنیم اما تعاملات فکری زیادی با خیریهها داریم.
گفتنی است سلسله نشستهای یک چای-یک تجربه در روزهای دوشنبه هرهفته از ساعت 15 الی 16:30 در محل آکادمی خیر ایران برگزار میشود، عموم علاقمندان میتوانند جهت شرکت در نشستهای آتی آکادمی خیر ایران با شمارههای 86096304-09912069037 تماس حاصل فرمایند.
دیدگاه خود را بنویسید