طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران طرح ملی «ارتقا مهارت و همافزایی سازمانهای مردمنهاد» را در همایش ملی نمایندگان سازمانهای مردمنهاد تشریح کرد. این طرح به همت آکادمی خیر ایران و مشارکت سازمان امور اجتماعی کشور تدوین شده است.
به گزارش روابطعمومی خیر ماندگار، محمد طاهانژاد مدیر آکادمی خیر ایران در نخستین همایش ملی سازمانهای مردمنهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکلهای سراسر کشور که روز یکشنبه ۱۵ بهمن در سالن همایشهای وزارت کشور با حضور وحیدی وزیر کشور، شاهچراغی معاون سیاسی وزیر کشور، عباسی معاون وزیر و مسئول سازمان امور اجتماعی کشور، جمعی از مدیران کل امور اجتماعی و فرهنگی استانداریهای کشور و جمعی از اعضاء تشکلهای مردمنهاد کشور، حضور داشتند؛ به تشریح فعالیتهای آکادمی خیر ایران بهعنوان یکی از اصلیترین و بزرگترین مراکز تخصصی آموزش و مهارتافزایی مؤسسات خیریه و سازمانهای مردمنهاد کشور و طرح ملی «ارتقا مهارت و همافزایی سازمانهای مردمنهاد» پرداخت.
طاهانژاد در بخشی از سخنان خود با اشاره به اهداف فعالیت آکادمی خیر ایران تصریح کرد: بر اساس برخی آمارها، بیش از 10 هزار مؤسسه خیریه و سمن در کشور مشغول به فعالیت بوده و گردش مالی بالا و اشتغال تعداد زیادی نیروی انسانی را موجب شده است و از طرف دیگر ما در این حوزه با ضعف اطلاعات تخصصی، مهارت و دانش فنی کارکنان و مدیران برخی از این مؤسسات و شبکهسازی ضعیف و عدم ارتباط مؤثر مؤسسات خیریه و سمنهای مختلف با یکدیگر مواجه هستیم.
وی افزود: در همین راستا آکادمی خیر ایران از ارکان خیر ماندگار در سال 1396 به صورت تخصصی در حوزه آموزش و توانمندسازی سازمانهای مردمنهاد آغاز به کار کرده و در این مدت زمان توانسته است بیش از چهارهزار ساعت برنامهها و کارگاههای مهارتی – کاربردی را در قالب 135 رویداد برای فعالان حوزه سازمانهای مردمنهاد در سراسر کشور برگزار کند.
مدیر آکادمی خیر ایران در ادامه با اشاره به بهرهمندی بیش از 4 هزار نفر از فعالان حوزه سازمانها مردمنهاد از برنامههای آموزشی – توانمندسازی آکادمی خیر ایران بیان داشت: این مرکز تا کنون توانسته است در 17 استان کشور از جمله استانهای مرکزی، قزوین، جنوب سیستان و بلوچستان و خوزستان برنامههای آموزشی – توانمندسازی خود را با مشارکت نهادهای دولتی و مردمی اجرا کند.
طاهانژاد در بخش دیگری از سخنان خود به تشریح طرح ملی «ارتقا مهارت و همافزایی سازمانهای مردمنهاد» پرداخت و افزود: این طرح با اهدافی همچون آشنایی با شیوههای مدیریت علمی، ارتقا دانش تخصصی و مهارت سرمایههای انسانی، ایجاد فرصت برای همافزایی و اطلاع بیشتر مؤسسات خیریه و سمنهای هر استان از فعالیتها، نقاط ضعف و قوت یکدیگر و ارتباط بیشتر و تعامل سازنده مدیران و پرسنل مؤسسات خیریه و سمنهای هر استان با نهادهای حاکمیتی و مسئولان استانی تدوین و مورد تأیید سازمان امور اجتماعی کشور قرار گرفته است.
وی تصریح کرد: باتوجهبه نیازسنجی آموزشی انجام شده از مؤسسات خیریه و سمنهای کشور، نظرات کارشناسان و صاحبنظران مجرب و پیشنهادها و ملاحظات کارشناسی معاونت اجتماعی وزارت کشور، در این طرح 16 عنوان کارگاه آموزشی که اصلیترین نیاز آموزشی مؤسسات خیریه و سمنهای کشور را شامل میشود، تدوین شده است.
مدیر آکادمی خیر ایران در ادامه با تشریح چگونگی برگزاری این دورهها در استانهای مختلف گفت: بر اساس نیاز اعلامی هر استان 2 تا 6 کارگاه در هر استان به صورت حضوری برگزار و پس از آن دسترسی آفلاین ( ویدئو کارگاههای ضبط شده) برای شرکت کنندگان آن استان در سامانه آموزشی آکادمی خیر ایران به مدت یک ماه باز خواهد شد و در پایان برای شرکت کنندگان گواهی حضور در دورهها صادر خواهد شد.
همچنین محسن ولیئی معاون مشارکتهای اجتماعی سازمان امور اجتماعی کشور در این رویداد ضمن تقدیر از فعالیتهای دانشبنیان تأثیرگذار بنیاد خیریه راهبری آلاء و آکادمی خیر ایران، گفت: استانداریها و فرمانداریهایی که درخواست برگزاری دورههای توانمندسازی و مهارتافزایی سمنهای خود را دارند میتوانند با اعلام نیاز خود، از فعالیتهای آموزشی آکادمی خیر ایران بهرهمند شوند.
بر اساس این گزارش نخستین همایش ملی نمایندگان سازمانهای مردمنهاد در شوراهای توسعه و حمایت از تشکلهای سراسر کشور با عنوان «رویداد ملی به توان مردمنهادها» روز یکشنبه در محل وزارت کشور برگزار شد تا با تشکیل جلسات مشترک به همفکری و همافزایی در زمینه مشارکتهای اجتماعی بپردازند.
انتخابات تشکلهای مردمنهاد هر دو سال یکبار برگزار میشود که سال گذشته به دلیل همهگیری کرونا این انتخابات با وقفه روبرو شد؛ اما امسال با پیگیری سازمان امور اجتماعی کشور انتخابات سراسری تشکلها برای انتخاب نمایندگان منتخب برگزار و نمایندگان تشکلها در سطوح ملی، استانی و شهرستانی، انتخاب شدند.
در این گردهمایی اهدافی چون توانمندسازی، مباحث مربوط به آموزش و همافزایی تشکلها پیگیری شد که به گفته محمد عباسی رئیس سازمان امور اجتماعی کشور میزان اقبال به تشکیل تشکلهای مردمنهاد در دوره اخیر، افزایشی ۲۰ درصدی به نسبت دورههای قبل را نشان داده است.
دیدگاه خود را بنویسید