چهارمین رویداد استارت آپ اجتماعی رویش با محور سالمندی با حضور بیش از 70 فعال اجتماعی در دانشگاه علمی کاربردی کهریزک آغاز به کار کرد. این رویداد به همت آکادمی خیر ایران و دانشگاه علمی کاربردی کهریزک در حال برگزاری است.

به گزارش روابط عمومی خیر ماندگار، محسن پزشکی مدیر روابط عمومی آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک در آیین افتتاحیه این رویداد به شرح مختصری از تاریخچه شکل‌گیری و  فعالیت‌های مجموعه آسایشگاه کهریزک پرداخت و بیان کرد: آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک در ابتدای دهه 50 بر اساس نیاز ایجاد مکانی برای نگهداری از بیماران سالمند و نیازمند به صورت طولانی مدت به همت زنده یاد دکترمحمدرضا حکیم‌زاده رئيس بيمارستان فيروزآبادي و در زمین اهدایی مرحوم حاج حسن محمدي ایجاد شد.

پزشکی در ادامه به برخی از خدمات و فعالیت‌های آسایشگاه سالمندان از جمله دانشگاه علمی کاربردی اشاره کرد و از آغاز فرایند احداث مرکز روزانه سالمندان و معلولین در منطقه 11 شهرداری تهران گفت.

همچنین دکتر سمیرا سنگی معاون توانبخشی آسایشگاه خیریه معلولین و سالمندان کهریزک دیگر سخنران آیین افتتاحیه این رویداد گفت: جامعه در حال حرکت به سمت سالمندی است و بر اساس همین نیازهای جدیدی در این حوزه در حال بروز و ظهور هستند که نیاز است از هم اکنون به آن توجه کنیم.

سنگی در ادامه بیان کرد: سالمندان در مکان‌های مختلف نیازهای مختلفی دارند، هر چند برخی از نیازها بین تمام سالمندان مشترک است اما سالمندی در خانه نیازهای دارد و سالمند ساکن در آسایشگاه یا خانه سالمندان نیازهای دیگری.

وی در ادامه به مرکز علمی کاربردی و مرکز نوآوری و رشد آسایشگاه خیریه کهریزک اشاره کرد و افزود: آسایشگاه کهریزک این امادگی را دارد تا از ایده‌های که قابلیت اقناع و پرورش دارند و بتواند به کم کردن هزینه‌های این مرکز و همچنین بهبود حال سالمندان ساکن در آسایشگاه کمک کند، حمایت‌های لازم را برای اجرایی شدن آن ایده ارائه کند.

همچنین در ادامه دکتر سارا داریان تحصیلگر رویداد استارتاپ اجتماعی رویش ۴ به بیان مفاهیم ابتدایی کارآفرینی، آشنایی حاضران با نحوه ایده پردازی و ماهیت ایده‌ها و مراحل کار و فضای کار استارتاپی پرداخت.

در ادامه حاضران در رویداد به بیان ایده‌های خود پرداخته و با بیان دلیل شکل‌گیری این ایده‌ها سعی در جلب نظر سایر شرکت کنندگان برای رای گیری و انتخاب ایده های برتر داشتند.

رویداد استارتاپ اجتماعی رویش ۴ به مدت سه روز از چهارشنبه ۲۵ بهمن ماه تا جمعه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۲ در دانشگاه جامع علمی کاربردی آسایشگاه معلولین کهریزک در حال برگزاری است.

در این رویداد، اهدافی چون فرهنگ‌سازی و آموزش مفاهیم مربوط به ارزش‌آفرینی اجتماعی و نوآوری اجتماعی؛ استفاده از پتانسیل‌های ارزش‌آفرینی اجتماعی در مسیر رفع مشکلات اجتماعی جامعه (نظیر رفع مشکلات و چالش‌های امر خیر کشور)؛ شناسایی افراد مستعد و خلاق به‌منظور کمک به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی کشور؛ ایجاد روش‌های نوآورانه به‌منظور پیشگیری آسیب‌های اجتماعی و ارائه راهکارهای خلاقانه و دانش‌بنیان برای کاهش آسیب‌ها و مشکلات اجتماعی موجود؛ تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری به‌منظور حل مسائل و مشکلات جامعه؛ ایجاد فضای نشاط و پویایی در میان شرکت‌کنندگان و افزایش انگیزه فعالیت‌های اجتماعی مؤثر در میان آنان؛ آشنایی بدنه اجتماعی با رویکرد نوین در اکوسیستم کارآفرینی کشور؛ آشنایی و ایجاد علاقه بین فعالان اکوسیستم کارآفرینی و ارزش‌آفرینی کشور با چالش‌های اجتماعی و فعالیت‌های مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم نهاد و آشنایی اساتید و دانشجویان کشور با چالش‌های اجتماعی و نیز فعالان زیست‌بوم کارآفرینی کشور دنبال می‌شود.

مهم‌ترین محورهای این برنامه عبارت از سالمندی و اوقات فراغت و گردشگری، سالمندی و سلامتی، سالمندی و سبک زندگی، سالمندی و مراقبت و یاری‌رسانی، سالمندی و بیمه، سالمندی و بیماری، سالمندی و بازی‌درمانی، اجتماعی‌سازی سالمندان و بهره‌برداری از خبرگی و تجربه سالمندان اعلام شده است.

از جمله منتورهای این رویداد می‌توان به محمدامین صمیمی؛ مدیرعامل شتاب‌دهنده فرهنگی قرآنی شفق، کتایون سپهری؛ مدیر عامل شرکت نوآور شتاب‌دهنده منش، امین قشونی؛ مشاور سرمایه‌گذاری شرکت‌های نوپا، مرتضی تسخیری؛ کارآفرین و تسهیل‌گر حوزه کارآفرینی، کریم نیکوصفت راد؛ مدیرعامل مرکز تسهیل‌گری کامیارکارن البرز و بنیانگذار شتاب‌دهنده روستاتک، کیارش عباس‌زاده؛ کارآفرین، پژوهشگر، مؤلف و مدرس کسب‌و‌کار، سعید زاهدی؛ منتور و مشاور کسب‌و‌کار و امیر عظیمی؛ مدرس حوزه سایت و فضای مجازی اشاره کرد.