حسن غفاری، دبیر جشنواره و مدرس عکاسی در نشست خبری جشنواره ملی عکسِ نیکوکاری گفت: ما اوضاع و شرایط جامعه را می‌دانیم، این جشنواره پاسخی به همدلی مردم و نوع‌دوستی است.به گزارش ارتباطات و جذب مشارکت‌های خیر ماندگار، نشست خبری نخستین جشنواره ملی عکسِ نیکوکاری، یکشنبه دوم اردیبهشت‌ماه با حضور اصحاب رسانه و مسئولان جشنواره در محل خانه هنرمندان برگزار شد.مهدی توسلی، مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاریِ خیر ماندگار در این نشست اظهار کرد: بنیاد خیریه راهبری آلاء از بدو تأسیس خود در سال 1388 تاکنون، مراکز مختلفی را با تأسیس کرده است. یکی از این مراکز، «خیر ماندگار» است که شعار «هر ایرانی، یک نیکوکار» را دنبال می‌کند. ما در بخشِ فرهنگیِ مرکزِ خیر ماندگار، کوشیده‌ایم تا با انواع تولیدات فرهنگی، هنری و رسانه‌ای همچون انیمیشن، پادکست، فصلنامه، نیکوکاری را ترویج کنیم.
وی در ادامه افزود: مرکز فرهنگ نیکوکاریِ خیر ماندگار دو سال گذشته موفق شد نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری را با موفقیت برگزار کند و امسال نیز این مرکز توفیق دارد تا نخستین جشنواره ملیِ عکس نیکوکاری را با حمایت وزارت کشور، مؤسسه توسعۀ هنرهای تجسمی معاصر، سازمان بهزیستی، خانهٔ هنرمندان ایران، انجمن عکاسان ایران، انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس، انجمن عکاسی میراث‌فرهنگی، انجمن صنفی عکاسان سینمای ایران، شبکۀ مستند، پیام‌رسان «بله»، شبکه ملی مؤسسات نیکوکاری و مؤسسه نیکوکاری رعد الغدیر برگزار کند.
توسلی درباره اهداف این جشنواره اظهار کرد: گسترش توجه عمومی به فرهنگ نیکوکاری، ترویج نگرش به نیکوکاری در رویدادها و جریان هنری کشور، نمایش بخشی از زیبایی‌ها و فواید نیکوکاری و توسعۀ جریان تولید آثار هنری با موضوع نیکوکاری از جمله اهداف این جشنواره است. ما با این رویکرد که عکس می‌تواند ابزاری برای اشاعۀ فرهنگ نیکوکاری باشد، این جشنواره را برگزار می‌کنیم.
در ادامه این نشست، حسن غفاری، دبیر جشنواره و مدرس عکاسی گفت: نیکوکاری قدمتی چندهزارساله در جان و بنیان ایرانیان دارد و در تاروپود زندگی آن‌ها تنیده شده است. در این جشنواره می‌کوشیم شکل‌های متنوع از فرهنگ همدلی، نوع‌دوستی و نیکوکاری را نشان دهیم و تأکید کنیم که برای نیکوکار بودن، لازم نیست حتماً به نیازمندان پول اهدا کنیم، بلکه هزاران امکان در زندگی روزمره ما وجود دارد تا به‌واسطه آن بتوانیم لبخند بر لبان هم‌نوع خود بنشانیم و مشکلی از کسی حل کنیم.  
وی ادامه داد: ما دچار خلأهایی در عرصه اخلاقی در جامعه هستیم. اوضاع و شرایط جامعه را هم می‌دانیم. این جشنواره پاسخی به همدلی مردم و نوع‌دوستی است. نگاه ما به اجرای جشنواره برای سال‌های آتی هم هست. این جشنواره نگاهی فراتر از سیاست دارد و نگاهش انسان‌دوستانه است.غفاری در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: بخش‌های جشنواره شامل عکاسی مستند (عینیت‌گرایی، واقع‌گرایی و بازنمودی)، عکاسی هنری معاصر (شامل تولید تصویر مفهومی با رویکرد عکاسی مستند یا رویکردهای تولیدی از قبیل عکاسیِ دست‌کاری و کارگردانی شده) و بخش ویژه (جهان از نگاه افراد دارای معلولیت با موضوع آزاد) است.دبیر جشنواره ملی عکس نیکوکاری در پایان درباره داوران توضیح داد: گروه داوران متشکل از سیف‌الله صمدیان، سید عباس میرهاشمی و فاطمه بهبودی در بخش مستند و ویژه و مهدی وثوق‌نیا، شادی قدیریان و مهدی مقیم‌نژاد در بخش عکاسی هنری معاصر هستند. همچنین دکتر مهدی صادقی، مشاور نیکوکاریِ گروه داوران است.
بر اساس این گزارش، علاقه‌مندان از امروز، دوم اردیبهشت‌ماه تا پانزدهم مردادماه سال جاری فرصت دارند با مراجعه به سایت festival.kheir.ir نسبت به ثبت‌نام، مطالعه دستورالعمل‌ها و ارسال آثار خود اقدام کنند. مراسم اختتامیه و اهدای جوایز به برگزیدگان نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری شهریورماه ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

گفتنی است در پایان این نشست، پوستر نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری با حضور مسئولان جشنواره و جمعی از اصحاب رسانه رونمایی شد.