طرح ملی ارتقای مهارت و هم‌افزایی ویژه مؤسسات خیریه و سمن‌های سراسر کشور، با همت آکادمی خیر ایران و همکاری استانداری بوشهر روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳، با حضور مؤسسات خیریه و سازمان‌های مردم‌نهاد استان بوشهر برگزار شد.

 به گزارش ارتباطات و جذب مشارکت‌های خیر ماندگار، طرح ملی ارتقای مهارت و هم‌افزایی ویژه مؤسسات خیریه و سمن‌های سراسر کشور به همت آکادمی خیر ایران و همراهی استانداری بوشهر و برخی از سازمان‌های این استان و با حضور جمع کثیری از مدیران، کارشناسان و فعالان مؤسسات خیریه و سمن‌های این استان برگزار شد.

بر اساس این گزارش در قالب این طرح  دوره آموزشی یک‌روزه‌ای در روز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ با برگزاری دو کارگاه مباحث و قوانین مالیاتی ویژه مؤسسات خیریه و سمن‌ها با تدریس مصطفی نظری و روش‌های جذب و تأمین منابع مالی در مؤسسات خیریه و سمن‌ها با تدریس دکتر رضا درمان در سالن اجتماعات دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر برگزار شد.  

مصطفی نظری در کارگاه نیم روزه مباحث و قوانین مالیاتی ویژه مؤسسات خیریه و سمن‌ها به بررسی مباحث مرتبط با قوانین مالیاتی همچون بررسی مفاهیم معافیت‌ها، بررسی موضوعی ماده ۱۳۹ و تکالیف موضوع ماده ۱۶۹ پرداخت. 

نظری در ادامه با اشاره به این نکته که اصطلاح معافیت مالیاتی مؤسسات خیریه یک اشتباه رایج بین مدیران این مؤسسات است، گفت: موسسات خیریه به شرط انجام تکالیف مالیاتی خود از ضریب صفر درصد در محاسبه مالیات برخوردار خواهند شد.

همچنین دکتر درمان سرمایه اجتماعی را بزرگترین دارایی موسسات خیریه و نیکوکاری دانست و بیان داشت: گزارش‌دادن صحیح و به‌موقع، جمع‌سپاری، ارتباط مستقیم با حامیان، تکنیک‌های بازاریابی و تنوع روش‌های پرداخت از ابزارهای است که به جذب و تأمین منابع مالی پایدار کمک می‌کند.

بر اساس این گزارش در قالب طرح ملی ارتقای مهارت و هم‌افزایی ویژه مؤسسات خیریه و سمن‌های که با هدف ارتقای دانش تخصصی و مهارت‌های کاربردی فعالان مؤسسات خیریه و سمن‌های کشور طراحی شده است،  مدرسان و کادر اجرایی آکادمی خیر ایران به‌ تمامی استان‌های کشور سفر می‌کنند و این دوره آموزشی و مهارت‌افزایی را به‌ صورت مجزا در تمامی استان‌های کشور برگزار خواهند کرد.