کارگاه «عینیت گرایی و ذهنیت گرایی در انتقال پیام عکاس» با تدریس داریوش محمدخانی به همت مرکز نیکوکاری فرهنگ خیر ماندگار و انجمن هنرهای تجسمی استان البرز در کرج برگزار شد.

به گزارش ارتباطات و جذب مشارکت‌های خیر ماندگار، در تاریخ ۲۱ تیرماه کارگاه «عینیت گرایی و ذهنیت گرایی در انتقال پیام عکاس» به همت مرکز نیکوکاری فرهنگ خیر ماندگار و انجمن هنرهای تجسمی استان البرز در کرج برگزار شد.

این کارگاه با تدریس داریوش محمدخانی، مدرس برجسته‌ی عکاسی و با هدایت دبیر جشنواره حسن غفاری، با استقبال هنرمندان رو‌به‌رو شد. 

در ابتدای امر، حسن غفاری با اشاره‌ای به «جشنوارۀ ملی عکس نیکوکاری» سعی کردند موضوعات آن را شرح داده و به تبیین‌شان بپردازند. وی افزود:« جشنوارۀ عکس نیکوکاری با نگاهی ملی سعی دارد از منظری اخلاقی و انسانی به موضوع نیکوکاری نگاه کند و در این راه از همه‌ی سلیقهها استقبال می‌کند.»

همچنین وی از عکاسان خواستند در مسیر هنری خود، از تمرین به اشکال مختلف غافل نمانند و برای عکس‌های خود بنویسند و آن را در بسترهای متعددی مانند جشنواره‌ها و شبکه‌های اجتماعی تبلیغ کنند.

در ادامه‌ی کارگاه داریوش محمدخانی با اشاره به هدف ایجاد این جلسه گفت: «عینیت گرایی و ذهنیت گرایی در عکاسی مستند بسیار حائز اهمیت است، به نحوی که عکاس باید بداند که به سمت چه موضوعی می‌رود و قصد خود را مشخص کند و در این راه از تمام حواس خود کمک بگیرد».

وی به عکاسان مختلف در حوزه‌ی مستند اشاره و بیان کرد: از جمله آنها عکاسان جستجوگر هستند که به دنبال ثبت تصاویر در زمان و مکان وقایع، تغییری ایجاد نمی‌کنند و فقط به دنبال لحظه‌ مناسب به همه جا سرک می‌کشند. برای نمونه عکاسان در جنگ ‌و بلایای طبیعی، اصولا نمی‌توانند در طبیعت وقایع دخالت کنند تا جریان امور در واقعی‌ترین حالت خود بروز پیدا کند و در وهلۀ بعد ثبت شود. به علاوه نوعی دیگر از عکاسان مستند هستند که شکل‌دهنده وقایع‌ اند، به عبارتی آنها می‌دانند در کدام زمان و مکان حضور پیدا کرده و سوژه‌ی خود را عکاسی کنند.

محمدخانی به تجارب خود در زمینه‌های مختلف هنری به خصوص عکاسی مستند و خبری اشاره کرد. همچنین از هنرآموزان خواستند در مسیر آموختن عکاسی از هنرهای دیگر به خصوص نقاشی غافل نشوند و با تمرین ذهنی و تصویرسازی به ایجاد یک عکس خوب کمک کنند.

وی به انواع جشنواره‌های جهانی عکاسی از جمله Worldpress photo و ضرورت اطلاع و آگاهی عکاسان برای حضور در این کارزارها اشاره و همچنین در ادامه‌ کارگاه به عکاسان برتر مستند خبری، پژوهشی و هنری و... اشاره کرد و آثار برجسته آنها را بررسی کرد.

محمدخوانی در ادامه به اهمیت پرورش حواس پنج‌گانه و نقش انگیزه و هدف در عکاسی مستند اشاره کرد و از علاقه‌مندان به این هنر خواست تا در راه ثبت سوژ‌ه‌های خود، صبر و تلاش و امید خود را از دست نداده و مترصد ایجاد یک لحظه ایده‌آل برای ثبت آثار خود باشند.

در ادامه‌ی کارگاه دبیر «جشنواره‌ی ملی عکس نیکوکاری» بخش‌ها و قالب‌ها و شرایط شرکت و ارسال آثار را توضیح داد.

همچنین غفاری از حاضرین درخواست کرد به اطراف خود توجه کرده و ردپای نیکوکاری و خیرخواهی را در جامعه‌ی ایرانی پیدا کرده و آن را ثبت کنند.

در ادامه این کارگاه نیم روزه از بهاره زرگر مدیر انجمن هنرهای تجسمی استان البرز، به پاس تلاش‌های وی در طول سال‌ها برای ایجاد فضای هنری و خلاقانه برای هنرمندان استان البرز و شهر کرج، تقدیر و نشان نیکوکاری از طرف مرکز فرهنگ خیر ماندگار اهدا شد.

«جشنوارۀ ملی عکس نیکوکاری» سعی دارد تا با ایجاد شرایط مناسب برای هنرمندان و با همراهی آنها، زمینه‌ی پرداخت به فرهنگ نیک‌ورزی و خیرخواهی را گسترش دهد و با بیانی عکاسانه، دغدغه‌ی ثبت آثار خلاقانه در حوزه‌های مرتبط با انسان‌دوستی، امید، مهربانی و دستگیری را رواج دهد.

در این مسیر با سفر به شهرستان‌ها و برگزاری کارگاه‌های رایگان از اقصی نقاط ایران، به پرورش استعدادها پرداخته و نیروهای تازه نفس، جوان و پر از شوق را همراه خود خواهد کرد.

کارگاه «عینیت گرایی و ذهنیت گرایی در انتقال پیام عکاس» نیز از جمله این جلسات بود.

این جشنواره برای ایجاد فضای صمیمانه با همراهی عکاسان برای نیل به اهداف خیرخواهانه خود، از شما دعوت می‌کند تا با هر سطحی از مهارت و دانش عکاسی به ارسال آثار خود از طریق آدرس ذیل بپردازید.

https://festival.kheir.ir/

همچنین می‌توانید برای اطلاع از کارگاه‌های دیگر جشنواره در شهرهای مختلف ایران، به سایت درج شده مراجعه کنند.