در اختتامیه «نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری» که روز پنجشنبه 12 مهرماه با حضور دست‌اندرکاران برگزاری جشنواره و جمعی از اهالی هنر و نیکوکاری در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد از برگزيدگان این جشنواره تقدیر و با اهدای تندیس نیکوکاری به نفرات برتر، از آنها تقدیر و تجلیل به عمل آمد.

به گزارش واحد ارتباطات و جذب مشارکت‌های خیر ماندگار، مراسم اختتامیه «نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری» پنج‌شنبه ۱۲ مهرماه در محل خانه هنرمندان ایران برگزار شد.در آیین اختتامیه این رویداد هنری که با هدف گسترش فرهنگ مهرورزی برگزار شده بود، چهره‌هایی نظیر علیرضا نادعلی سخنگوی شورای شهر تهران، جعفر واحدی رئیس مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، حجت‌الاسلام والمسلمین علی دیانی مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء، مهدی توسلی مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار، حسن غفاری دبیر جشنواره ملی عکس نیکوکاری و جمعی از اهالی خیریه، هنرمندان و عکاسان حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، مهدی توسلی مدیر مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار، ضمن خوش‌آمدگویی به حاضران در جلسه بیان کرد: ما در مرکز فرهنگ خیر ماندگار در حال ترویج نیکوکاری هستیم و آرزو داریم شاخص نیکوکاری به یکی از شاخص‌های فرهنگ عمومی ایرانیان تبدیل شود؛ یعنی ایرانیان را به غیر از مسائل فرهنگی و ادبی، با نیکوکاری هم بشناسند.
توسلی افزود: این جشنواره بر این باور بود که دیدن، شنیدن و زیستن در فضای خیر و نیکی، ابتدا روح آدم را صیقل می‌دهد و به روان ما آسایش می‌بخشد و در نهایت انسان‌ها به سمت دستگیری و کاهش رنج یکدیگر می‌روند.
در ادامه این مراسم، حسن غفاری دبیر جشنواره با بیان اینکه در زمان نگارش آیین نامه این رویداد هنری همواره به این می‌اندیشیدیم که چگونه می‌توانیم نیکوکاری را تبدیل به زبان عکس کنیم؟، افزود: در آیین‌نامه جشنواره گفتیم که هدف ما، متوجه ساختن تمام عکاسان، هنرمندان و دوستداران عکاسی و انجمن‌ها به موضوع نیکوکاری است.
غفاری بیان داشت: در جشنواره ۶۰۰ شرکت‌کننده و سه هزار و 64 اثر داشتیم. فضای آزادی را ایجاد کردیم تا همه افراد در سنین مختلف بتوانند عکس بفرستند و در این جشنواره شرکت کنند. بخش کودک و نوجوانان، بخش ویژه و بخش هنری معاصر از جمله بخش‌های این جشنواره بودند.
همچنین  حجت‌الاسلام والمسلمین علی دیانی مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء طی سخنانی گفت: هنر، ماندگارتر و اثرگذارتر است و این عکاسی‌ها و هنرمندی‌ها، به صورت فوق‌العاده‌ای می‌تواند نیکوکاری را ترویج و تشویق کند و گاهی یک عکس صد برابر چیزهای دیگر می‌تواند گویا باشد.
مدیرعامل بنیاد خیریه راهبری آلاء در ادامه اظهار کرد: نیکوکاری زبان مشترک تمام مردم عالم است. می‌توانیم به واسطه نیکوکاری بین ملت‌ها و اقوام مختلف صلح و صمیمیت ایجاد کنیم و همه را با هم یکی کنیم.
در بخش دیگری از این آیین، مهدی صادقی فعال اجتماعی و مشاور حوزه معلولان بیان کرد: عکاسان مسئولیت بزرگی دارند و لطف بزرگی در حق ما می‌کنند؛ زیرا جاهایی را که ما به آن توجه نمی‌کنیم به ما نشان می‌دهند. اگر عکاسی وقت و لذتش از یک منظره را با ما تقسیم می‌کند، باید به معنای واقعی کلمه از آن تشکر کنیم.
علیرضا نادعلی عضو و سخنگوی شورای تهران هم به بعنوان دیگر سخنران این آیین بیان کرد: معلوم است که این جشنواره از جنس کار مردمی است. ما در حاکمیت معتقدیم باید کار را مردمی کنیم و کار نیک از دل مردم می‌جوشیده و از قدیم تا امروز این فرایند ادامه داشته است.
در انتهای این مراسم، از برگزيدگان نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری در بخش‌های کودک و نوجوان، ویژه، مستند و هنری معاصر تقدیر به عمل آمد و جوایزی به آن‌ها تقدیم شد.
اسامی برگزیدگان جشنواره در بخش‌های مختلف از این قرار است:


برگزیدگان بخش کودک و نوجوان
آیما کاظمی
محیا اسمعیلی
کیارش شاهرخی

برگزیدگان بخش ویژه
علیرضا صفرزاده  
داود عامری
هما شریفی‌نیک
فاطمه حاجی‌علی

برگزیدگان بخش مستند (تک‌عکس)
سعید قاسمی
علی سوته
حسین ملکی

افراد شایسته تقدیر بخش مستند (تک‌عکس)
مجید حجتی
حسین خسروی
حامد ملک‌پور
عرفان کوچاری

برگزیده بخش هنری معاصر (مجموعه عکس)
شایان حاجی‌نجف


گفتنی است در جریان برگزاری این مراسم، از برخی پیشکسوتان عکاسی خیر از جمله امیرعلی رزاقی، مهدی حسینی، مهدی منعم و حبیب‌الله میری تقدیر به عمل آمد.
همچنین لازم به ذکر است، در نخستین جشنواره ملی عکس نیکوکاری که به همت مرکز فرهنگ نیکوکاری خیر ماندگار و با حمایت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و خانه هنرمندان ایران برگزار شد، سه هزار و ۴۴۸ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد که از این تعداد ۱۴۸ اثر برگزیده آن در نمایشگاه عکس نیکوکاری به نمایش درآمد.
متن کامل این خبر می توانید در پایگاه خبری تحلیلی خبری خیر ایران مشاهده کنید.