همدان میزبان چهارمین دوره طرح ملی ارتقای مهارت و همافزایی مؤسسات خیریه و سازمانهای مردمنهاد کشور بود. این برنامه با هدف توانمندسازی مدیران و اعضای این سازمانها در استان همدان برگزار شد و مورد استقبال فعالان این حوزه قرار گرفت.
به گزارش واحد ارتباطات و جذب مشارکت های خیر ماندگار، این طرح ملی که با هدف ارتقای سطح کیفی فعالیتهای خیریه در کشور برگزار میشود، در این دوره بر اهمیت آموزش قوانین مالیاتی و حقوقی برای این سازمانها تمرکز داشت.
این طرح ملی با همکاری آکادمی خیر ایران، که به عنوان یک نهاد فعال در حوزه آموزش و توانمندسازی خیریهها شناخته میشود، و سازمان امور اجتماعی کشور و با مشارکت نهادهای خیریه دیگر برگزار میشود.
در این دوره، کارگاه آموزشی با موضوع «مباحث و قوانین حقوقی و مالیاتی» با تدریس مصطفی نظری، کارشناس حقوقی و مالیاتی حوزه خیریه، برگزار شد.
معاون استانداری همدان در این رویداد بر اهمیت آموزش مستمر برای خیریهها و سمنها تاکید کرد تا آنها بتوانند با دانش کافی و به روز در جهت اهداف خود گام بردارند.
همچنین مدیر آکادمی خیر ایران به تشریح اهداف و شیوه اجرای این طرح ملی پرداخت و اعلام کرد که این طرح در سایر استانها نیز ادامه خواهد داشت. این طرح با توجه به نیازهای روز این سازمانها طراحی شده و بر اساس آخرین قوانین و مقررات بهروزرسانی میشود.
مصطفی نظری، مدرس کارگاه، به تشریح آئیننامۀ ثبت تشکیلات و مؤسسات غیرتجاری پرداخت و با اشاره به پیچیدگی قوانین مالیاتی، تاکید کرد که باور معافیت مالیاتی کامل خیریهها اشتباه است. وی گفت: «مؤسسات خیریه از پرداخت مالیات معاف نیستند، بلکه نرخ مالیات آنها با صفر محاسبه میشود و این به معنای معافیت مشروط برای حمایت از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران است. این امر مستلزم رعایت شرایط خاصی است و خیریهها باید با آگاهی کامل از این قوانین فعالیت کنند.» او همچنین به اهمیت شفافیت مالی و رعایت دقیق قوانین برای حفظ اعتماد عمومی به این سازمانها تاکید کرد.
در پایان این رویداد، معاون تشکلهای استانداری همدان ضمن قدردانی از مؤسسات خیریه فعال در استان، از برگزاری دورههای آموزشی بعدی با همکاری آکادمی خیر ایران خبر داد.
وی اعلام کرد که استانداری همدان از برگزاری چنین برنامههایی برای توانمندسازی تشکلهای غیردولتی حمایت خواهد کرد.
دیدگاه خود را بنویسید