مدیرعامل جمعیت خیریه حمایت دارویی قطره در بیست و هشتمین نشست یک چای یک تجربه گفت: قطره تنها یک صندوق جمع‌آوری پول نیست. بلکه ما همواره تلاش می‌کنیم تا مشکلات بیماران در دستیابی به دارو را کاهش دهیم.

به گزارش روابط عمومی خیر ماندگار، امیرحسن ظهوریان مدیرعامل جمعیت خیریه حمایت دارویی قطره در بیست و هشتمین نشست یک چای یک تجربه که به همت آکادمی خیر ایران از ارکان خیر ماندگار در سالن جلسات این مرکز و با حضور جمعی از خیرین و مدیران مؤسسات خیریه برگزار شد، با اشاره به روند تشکیل جمعیت خیریه حمایت دارویی قطره بیان داشت: ایده اولیه  قطره از تجربه تلخ دانشجویان داروسازی از عدم تمکن مالی بیماران و ناتوانی در تأمین داروهایشان شکل گرفت و کانون دانشجویی قطره در پاییز سال 1388 باهدف تأمین داروی بیماران نیازمند توسط دانشجویان دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز به کارکرد.

ظهوریان در ادامه با اشاره به روند چند ساله این جمعیت برای دریافت مجوز رسمی افزود: قطره در نهایت با عضویت 5 تن از اعضای هیئت‌علمی دانشکده داروسازی، موفق شد موافقت وزارت کشور را کسب نموده و در نهایت در آبان 1394 با عنوان «جمعیت خیریه حمایت دارویی قطره» با شماره 37317 به طور رسمی به ثبت رسید.

وی اظهار کرد: اعضای اصلی قطره اکنون از متخصصین حوزه‌های مرتبط مثل دکترای اقتصاد و مدیریت دارو، دکترای داروسازی بالینی، داروسازان عمومی، کارشناس ارشد اقتصاد سلامت، کارشناس ارشد بهداشت عمومی، کارشناس مددکاری هستند و سعی در ارائه خدمت باکیفیت به بیماران نیازمند دارد.

ظهوریان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که قطره کمک‌های دریافتی را صرفاً در مسیر تأمین دارو و نیازهای درمانی بیماران تحت پوشش خود هزینه می‌کند و پرداختی‌ها به مجموعه‌های طرف قرارداد است نه مددجویان، تصریح کرد: پس از مراجعه فرد به قطره که از طریق معرفی خیریه‌ها، مراکز درمانی و یا خود بیمار است، پرونده مددکاری برای فرد تشکیل و نیازهای دارویی بیمار توسط داروسازان بالینی بررسی می‌شود و در ادامه باتوجه‌به استطاعت میزان کمک قطره مشخص می‌شود.

مدیرعامل جمعیت خیریه حمایت دارویی قطر در ادامه به موضوع مسئولیت اجتماعی شرکت‌های دارویی اشاره کرد و بیان داشت: در حال حاضر متأسفانه کمتر شرکت‌های دارویی و یا درمانی منابع مسئولیت اجتماعی خود را در حوزه تخصصی خود تخصیص می‌دهند، اما قطره‌ای‌ها در این حوزه نیز به جدیت ورود پیدا کرده و در حال رایزنی و مذاکره با این شرکت‌ها هستند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به معضل داروهای تک‌نسخه‌ای اشاره کرد و افزود: داروهای تک‌نسخه‌ای، داروهایی هستند که در فهرست دارویی کشور ثبت نشده و در نتیجه هیچ شرکتی اجازه تولید یا واردات گسترده این داروها را ندارد. بااین‌حال، بیمارانی هستند که بنا به تشخیص پزشک ممکن است به این داروها نیاز پیدا کنند که در این شرایط، با دریافت مجوز از سازمان غذا و دارو، این دارو توسط شرکت‌های واسطه برای این بیماران به کشور وارد می‌شود.

ظهوریان افزود: هر چند در نگاه اول این فرایند ساده است؛ اما طولانی‌بودن روند تأیید نسخه، وضعیت بسیار وخیم بیمار و فرایند کند سفارش و خرید داروها و در نهایت معضل هزینه داروها به‌عنوان اصلی‌ترین مشکل در این مسیر است.

وی در ادامه به اقدامات مجموعه قطره در حل این مشکل به‌صورت ریشه‌ای تصریح کرد: قطره تنها یک صندوق جمع‌آوری پول نیست. بلکه ما همواره تلاش می‌کنیم تا مشکلات بیماران در دستیابی به دارو را کاهش دهیم. در این راستا نیز، طی مذاکرات متعدد با سازمان غذا و دارو تلاش کردیم تعداد داروهای تک‌نسخه‌ای را کاهش دهیم که خوشبختانه با همکاری این سازمان، در یک سال گذشته چند دارو از فهرست داروی تک‌نسخه‌ای خارج و به فهرست دارویی کشور افزوده شده است.

مدیرعامل جمعیت خیریه حمایت دارویی قطر با تأکید بر این که همچنان داروهای تک‌نسخه‌ای وجود دارد که در مسیر بررسی برای افزوده‌شدن به فهرست دارویی کشور است، تصریح کرد: مذاکره با شرکت‌های دارویی واردکننده برای کاهش هزینه بیماران و زمان انتظار، همچنین بهره‌مندی از بدنه تخصصی قطره به‌ویژه تیم داروسازان بالینی در تلاشیم تا اطمینان یابیم که بیمار راه‌حل درمانی دیگری جز دریافت این دارو ندارد. 

وی تصریح کرد: همکاری سایر خیریه‌ها و ایجاد زمینه کمک‌رسانی یکپارچه به بیماران از دیگر اقدامات قطره در این مسیر است.

ظهوریان در ادامه افزود: در حال حاضر به دلیل محدودیت امکانات برای خدمت‌رسانی به بیماران جدید، قطره تنها برای بیمارانی در سه استان تهران، البرز و یزد هستند و یا بیماران سایر استان‌ها که داروهایشان را از این سه استان تأمین می‌کنند، قابلیت ارائه خدمت دارد.