میر احمدیزاده مدیرعامل مؤسسه خیریه دارالاکرام گفت: برخی از مددجویان به فرهنگ راحتطلبی و عافیتطلبی روی آوردهاند و انتظار دارند بدون آنکه تلاش کنند به آنها کمک شود؛ لذا خیریهها باید هم دستگیر افراد باشند و هم برای توانمندسازی مددجویان تلاش کند.
به گزارش روابطعمومی خیر ماندگار، بیست و نهمین نشست از سلسلهنشستهای «یک چای، یک تجربه» با موضوع معرفی و آشنایی بیشتر با فعالیتهای «مؤسسه خیریه و عامالمنفعه دارالاکرام» با حضور مصطفی میر احمدیزاده مدیرعامل محترم خیریه دارالاکرام روز دوشنبه هفدهم مهرماه به همت آکادمی خیر ایران از ارکان خیر ماندگار در محل سالن جلسات این مرکز برگزار شد.
مصطفی میر احمدیزاده در این نشست با اشاره به تاریخچه تأسیس دارالاکرام بیان کرد:مؤسسه خیریه دارالاکرام در سال 1380 تأسیس شد و در ابتدای فعالیت خود به افراد برای ایجاد اشتغال وام میداد؛ اما کمکم پس از چهار سال به موضوع آموزش و توانمندسازی ورود پیدا کرد و بهصورت تخصصی این موضوع را دنبال کرد.
وی با بیان اینکه دارالاکرام با مجوز وزارت کشور و در زمینه حمایت تحصیلی و آموزشی از دانشآموزان مستعد تحصیل فاقد سرپرست مؤثر در حال فعالیت است، افزود: تا کنون 22 شعبه در شهرهایی مانند مشهد، قم، تهران، ایلام، بوشهر، خمین، نجفآباد، زابل، زاهدان، خاش، کرمان و... دایر کردهایم و 7300 دانشآموز را تحت حمایت داریم.
میر احمدیزاده در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه مؤسسه دارالکرام دیگر شعبهای راهاندازی نخواهد کرد، تصریح کرد: ما به دنبال همافزایی و همکاری با سایر خیریهها هستیم و برای این منظور تلاش میکنیم در شهرها و روستاهای مختلف در کنار خیریههایی دیگر فعال در حوزه کودکان و دانشآموزان قرار بگیریم و با همکاری و همافزایی با ایشان در مسیر تحقق آرمان خود گام برداریم.
وی در ادامه با اشاره به سامانه «به مهربانی» گفت: در سال 1394 این سامانه آنلاین استارتاپی در حوزه امرخیر را راهاندازی کردیم که برای عموم نیز قابل دسترس است. در این سامانه، صفر تا صد شناسایی، راستیآزمایی، بارگذاری مطالب، قرار گرفتن مددکار در کنار دانشآموز، رصد کردن مددکار و بررسی مشکلات دانشآموزان و پیدا شدن حامیان و حمایت آنلاین انجام میشود. مدیرعامل مؤسسه خیریه دارالاکرام در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دارالاکرام تلاش میکند که در مرز میان خیریه و سمن حرکت کند؛ یعنی هم به مثابه یک خیریه، از نیازمندان دستگیری داشته باشد و هم به مثابه یک سمن، راه را نشان دهد و کارهای زیرساختی انجام دهد.
میر احمدیزاده در بخش دیگری از سخنان خود، درباره چالشهای کار خیر در کشور گفت: عرصه خیر در بخشهای خود خیریهها، نیکوکاران، مددجویان و حکمرانی امر خیر با چالشهای مواجه هستیم؛ مثلاً رفتار و عمل هیئتی بدون فرایند، انجام عمل خیر و جذب منابع به هر روشی، عدم سرمایهگذاری بلندمدت و انتظار نتیجه زودهنگام از جمله مشکلاتی است که در خود خیریهها و خیرین مشاهده میشود.
وی ایجاد فرهنگ راحتطلبی و عافیتطلبی را از چالشهای حوزه مددجویان در امر خیر و نیکوکاری عنوان کرد و بیان داشت: برخی از مددجویان به فرهنگ راحتطلبی و عافیتطلبی روی آوردهاند و انتظار دارند بدون آنکه تلاش کنند به آنها کمک شود و از طرفی دیگر نیز بعضی از مددجویان احساس کمک خیرین حق آنها است و خیریه دارد بدون هیچ لطفی، حق آنها را به ایشان باز میگرداند.
مدیرعامل مؤسسه خیریه دارالاکرام در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به کمتوجهی به خیریههای محلی گفت: متأسفانه ضعفی است که خیریههای بِرند در سطح ملی شناخته شده هستند و خیریههای خوب در شهرستانها و محلات وجود دارند و چندان موردتوجه نیکوکاران نیستند و این یک ضعف است. لازم است جلساتی تشکیل شود و خیریههای شهرستانها که خوب کار میکنند و کسی صدایشان را نمیشود، خود را معرفی کند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بر لزوم وجود بانک اطلاعاتی واحد بین خیریههای کشور تأکید کرد و با اشاره به اقدامات صورتگرفته توسط وزارت رفاه و کمیته امداد بیان داشت: در حال حاضر دارالاکرام توانسته است با برخی از خیریههای فعال مطرح در حوزه آموزش ارتباط برقرار کند و بهنوعی بانک اطلاعاتی خود را با آنها به اشتراک بگذارد تا از هدررفت منابع خیر جلوگیری کند؛ اما وجود این بانک اطلاعاتی یکی از الزامات حوزه خیر در کشور است.
دیدگاه خود را بنویسید