قاسم حسنی مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار گفت: واقعیت این است که "کارِ کودک" زائیده فقر است و فقر ریشه در نابرابری و بی‌عدالتی اجتماعی است. فقر و نداری است که باعث می‌شود کودک را برای کار راهی خیابان می‌کند. توزیع ناعادلانه ثروت ریشه فقر است.

به گزارش روابط‌عمومی آکادمی خیر ایران، سی و چهارمین نشست از سلسله‌نشست‌های «یک چای، یک تجربه» با موضوع معرفی و آشنایی بیشتر با فعالیت‌های «انجمن حمایت از کودکان کار» با حضور قاسم حسنی مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار در روز دوشنبه بیست و دوم آبان‌ماه در محل آکادمی خیر ایران برگزار شد.

حسنی در این نشست ضمن اشاره به تاریخچه شکل‌گیری انجمن حمایت از کودکان کار، اظهار داشت: انجمن حمایت از کودکان کار به‌عنوان نهادی داوطلبانه از سال ۸۱ تا امروز در مراکز خود، به بیش از ۱۲ هزار کودک کار، کودک آسیب‌دیده و در معرض آسیب، خدمات آموزشی و حمایتی ارائه کرده و در حال حاضر ۱۱۱۴ کودک را در چهار مرکز خود در تهران و یک مرکز در شهرستان بم، زیرپوشش حمایتی قرار داده است.

 وی یکی از شعارهای اصلی انجمن حمایت از کودکان کار، را «حمایت مؤثر از کودکان» عنوان کرد و افزود: حمایت مؤثر، حمایتی است که به تغییر بنیادین در شرایط کودک منجر شود. یعنی اگر کودکی در معرض آسیب است، از آسیب خارج شود. اگر کودکی بازماندگی تحصیلی دارد، این بازماندگی از بین برود، اگر محرومیت و اجبار به کار دارد، این محرومیت و اجبار برطرف شود. 

مدیرعامل انجمن حمایت از کودکان کار تصریح کرد: در کل حمایت مؤثر یا اثرگذار یعنی مجموعه اقداماتی که با کمک آن‌ها کودک از یک شرایط متزلزل و در معرض آسیب، خطر و بهره‌کشی خارج شود و به یک شرایط امن برسد. ما اگر از بچه‌ها به طور مؤثر حمایت نکنیم، در آینده نسلی داریم که آسیب‌دیده است و نمی‌تواند نسل پویا، بانشاط، امیدوار و با اعتماد به نفسی برای ساختن فردا باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به علل به‌وجودآورنده پدیده کودک کار در جامعه پرداخت و افزود: ما با دو نوع عامل در اینجا مواجهیم. عوامل به‌وجودآورنده پدیده کودکان کار و عوامل تشدیدکننده پدیده کودکان کار. شاید نتوانیم دستگاه یا سازمان خاصی را به‌عنوان تک عامل به‌وجودآورنده کودک کار معرفی کنیم. واقعیت این است که "کارِ کودک" زائیده فقر است و فقر ریشه در نابرابری و بی‌عدالتی اجتماعی است. فقر و نداری است که باعث می‌شود کودک را برای کار راهی خیابان می‌کند. توزیع ناعادلانه ثروت ریشه فقر است.

حسنی تصریح کرد: اما عواملی هم وجود دارند که این نابرابری و فقر را تشدید می‌کنند و به این پدیده دامن می‌زنند. به طور مثال نبودِ آموزش فراگیر، نبودِ عدالت آموزشی و امثال آن؛ بنابراین، ما باید میان این دودسته عوامل تفکیک قائل شویم. البته نمی‌توانیم همه دستگاه‌ها و نهادها را دخیل در این موضوع بدانیم هرچند هستند دستگاه‌هایی که کم‌کاری آنها موجب تشدید این پدیده می‌شود.

علاقه‌مندان می‌توانند جهت شرکت در نشست‌های آتی آکادمی خیر ایران با شماره‌های 86096304-09912069037 تماس حاصل فرمایند.